Onze diensten

Wegtransport

de Vreese Logistic is een gevestigde waarde wat betreft wegtransport in Europa. Onze specialiteit ligt hier vooral in groupage en deelpartijen. De transporten worden altijd verzorgt door eigen vrachtwagens en ervaren chauffeurs. Door onze dynamische structuur kunnen wij heel flexibel omspringen met de noden en de eisen van de klant. Bij ons hoeven beslissingen niet door een aantal managementniveaus te worden goedgekeurd alvorens wij u kunnen helpen met uw vragen.

Volgende troeven zorgen ervoor dat wij een kwaliteitsvolle service kunnen garanderen:

 • Scherpe levertermijnen doorheen gans Europa
 • Uitgebreid en gediversifieerd wagenpark
 • Partners waarbij de kwaliteit steeds gewaarborgd is
 • ADR-uitgeruste vrachtwagens en ADR-opgeleide chauffeurs
 • Gemotiveerd team van planners met zeer veel ervaring en erg dynamisch
 • Uitstekend softwaresysteem die de klant kan ontlasten
 • 24/24 en 7/7 te bereiken

 

Op gebied van wegtransport kunnen wij volgende mogelijkheden aanbieden:

 • Huifopleggers (daklading, zijdelings laden)
 • Mega opleggers (extra insteekhoogte)
 • Box trailers ( textiel, waardevolle goederen, …)
 • Frigo trailers (gekoeld, diepvries)
 • Walking floor (bulkgoederen)
 • Containerchassis (20ft, 40ft, 45ft)
 • Distributievrachtwagens met laadklep (12 ton, 18 ton)
 • Citytrailer met laadklep

 

Op die manier kunnen wij perfect uw transport verzorgen voor al u conteiners van en naar de haven, voor alle gekoelde of diepgevroren goederen en voor alle goederen die met walking floor kunnen vervoerd worden.

 

Zeevracht

de Vreese logistic is de dienstverlener bij uitstek om al uw zeevrachten te verzorgen. Dit zowel voor short sea- als deep shipping. Wij zorgen ervoor dat uw vracht op elke plek ter wereld geleverd of opgehaald wordt. Wij hebben dagelijks contacten met de grootste rederijen en agenten waardoor wij ook telkens de meest competitieve prijzen kunnen hanteren naar onze klanten toe. Door dit uitgebreid zeevrachtnetwerk over de hele wereld kunnen wij perfect aan al uw noden en eisen voldoen, wereldwijd. Bovendien brengen wij, indien nodig ook alle documenten in orde met betrekking tot de douane.

Afhankelijk van de soort lading, bieden wij volgende containers aan:

 • Standaard containers (20ft/40ft/40ft high cube)
 • Platform containers (20ft/40ft)
 • Open top containers (20ft/40ft)
 • Temperatuur geleide containers (20ft/40ft)
 • Tank containers

 

Door middel van onze eigen vloot en decennia lange ervaring op gebied van wegtransport, verzorgen wij het voor- of natransport binnen Europa volledig zelf met eigen vrachtwagens en chauffeurs. Op deze manier kunnen wij terug onze flexibiliteit aanbieden aan de klant. Op deze manier worden wij niet afhankelijk van derden wat betreft voor- of natransport.

Bij FCL (full container load)  is de container enkel geladen met uw goederen. Uw betaald uiteraard voor een volle container maar uw goederen worden dan ook niet met andere zendingen gecombineerd. Verder bieden wij uiteraard ook LCL (less container load) aan. De goederen worden gecombineerd in de container met andere goederen en kan interessant zijn voor kleinere volumes.

Wij bieden uiteraard ook een volledige service aan van alle benodigde documenten en douanedocumenten voor wereldwijde import en export overzee.

 

Luchtvracht

 

Luchtvracht is een zeer efficiënt middel en uitermate geschikt wanneer u beperkt bent in tijd. Helaas is dit ook een duurdere oplossing in vergelijking met zeevracht. Wij kunnen er voor zorgen dat uw luchtvracht op elke plek ter wereld terecht komt of wordt opgehaald. Hiervoor maken wij gebruik van ons uitgebreid luchtvrachtnetwerk. Door de goede contacten met onze wereldwijde agenten en onze samenwerking met luchtvaartmaatschappijen kunnen we deze dienst aantrekkelijk maken voor onze klanten. Door middel van onze eigen vloot verzorgen we zelf het transport van en naar de luchthavens doorheen Europa, waardoor wij zelf alle touwtjes strak in handen hebben.

Net zoals bij de zeevracht bieden wij ook hier terug een volledige service aan wat betreft alle documenten en douanedocumenten die de levering of afhaling met zich meebrengt.

 

 

Warehousing

de Vreese Logistic beschikt over een uitgebreid aanbod aan magazijnruimte over twee locaties in België en één locatie in Polen. In totaal bedraagt deze ruim 35.000 m² waardoor wij een logistieke dienstverlening kunnen aanbieden.

Enerzijds is er de cross docking waarbij alle ladingen in de loop van de dag binnenkomen, combinaties worden gemaakt en ladingen worden samengevoegd waardoor de meest optimale ritten worden samengesteld. Op die manier kunnen we de transittijden zo kort mogelijk houden.

Anderzijds hebben wij ook de mogelijkheid om goederen te stockeren voor korte of lange termijn. Het beheren van de stock en de handling kan zowel door ons gebeuren als door de klant zelf. Op deze manier kunnen wij ook perfect het totaalpakket aanbieden om containers op te halen in de haven, te stapelen en palletiseren, gedurende een bepaalde periode opslaan, order picking en uiteindelijk ook het transport naar de eindklant.

 

Intermodaal transport per trein

de Vreese Logistic beschikt over eigen containers en eigen schuifzeilcontainers voor intermodaal transport per trein van en naar Italië en Spanje. Wij garanderen dezelfde levertermijnen als over de weg, dit in tegenstelling tot vele andere intermodale verbindingen. Bovendien zijn de units ook traceerbaar waardoor wij steeds op de hoogte zijn van de positie. Zowel het transport in België als in Italië en Spanje wordt ook door eigen vrachtwagens verzorgd.